2019. december 31., kedd

Jamaikai szabalpálma, kubai palmettó - Sabal maritima - Ritka pálmafaj a Nagy-Antillákról. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 40

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Sabal maritima – jamaikai szabalpálma, kubai palmettó
5 db mag!
A Nagy-Antillákon, elsősorban Jamaikában és Kubában őshonos, vaskos, tömzsi törzset fejlesztő legyezőpálma. Őshazájában akár 15 méteres magasságúra is nőhet, hosszú törzsén az elszáradt levélalapok - ha nem szedik le - sokáig megmaradnak. Levelei nagyobbak, mint a Sabal palmetto levelei.
Talajban nem válogatós, de szereti a tápanyagban gazdag talajokat. Vízigénye közepes. Fényigényes növény, árnyékban nem fejlődik szépen. Magyarországon, fagyérzékenysége miatt csak edényes növényként tarthatjuk.
A magokat egy-két napig szobahőmérsékletű vízben áztassuk, de ha egy napnál tovább áztatjuk, akkor a vizet naponta cseréljük. Három napnál tovább ne ázzon. Ezután vessük el jó minőségű termőföldbe, fél centiméter mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25-27 fok körül van. Csírázási ideje 1, 5-6 hónap.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-01-20 22:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése