2016. február 26., péntek

Puerh tea és Rózsa fészekben 50gr Igazi Fekete tea - Jelenlegi ára: 1 100 Ft


Sötét puerh és rózsaszirmok egy fészekben, azaz mini tuocha formában! (Tuocha=fészektea. )
Üdvözlöm a természetes módon ízesített teák világában! Itt kizárólag természetes, valódi teát és hozzá kevert különféle természetes gyógynövényeket, fűszereket, virágokat talál!!  Nincs mesterséges aroma, nincs ízfokozó, nincs színezék, nincs állományjavító! Kizárólag tea és egyéb herbák, növények!
   Kínában (és Japánban, Koreában, Indiában meg az összes keleti országban) a teát sosem elsősorban az ízek miatt keverték a legkülönfélébb növényekkel. Ráadásul amikor ízesített teáról van szó, még véletlenül sem az áruházi filterek málnás-szilvás-fahéjas "teájára" kell gondolni, ami málnát szilvát és fahéjat biztosan nem látott és teát is éppen csak módjával...
   Jelen esetben igazi teáról és igazi rózsáról van szó, a tea és a rózsa mi! nden kellemes, értékes, gyógyító hatásával! És ez a lényeg! Amikor Kínában teát ízesítenek legalább olyan fontos az "ízesítő" (tehát amit a teához kevernek), mint maga a tea. Mert hiszen ki ne szeretné a rózsa illatát, ki ne szeretne rózsás szappant használni, és rózsaolajat párologtatni vagy ha szükséges gyógyszerként alkalmazni?  Tea és egyéb növény egyenrangú helyzetben van, amikor keverednek!  
   Bővebben?? Úgy érzem nem nagyon szükséges tovább reklámozni, és nem is nagyon lehet. Aki ivott már ilyet vagy más ízesített puerh teát tudja miről beszélek. Illatok és ízek nem adhatóak át "virtuális" formában. Egyszerűen meg kell kóstolni!  
----------------------------------------------------------------------------------
Megragadom továbbá az alkalmat és leírok még néhány szót az igazi fekete teáról, azaz a heicha-ról, hogy néhány tévedésre, és félrevezető r! eklámfogásra fényt derítsünk:
   A fekete tea (k�! �ztük a sötét puerh tea) ti. egy komposztálódott zöld tea, azaz egy meghatározott hőmérsékletű és páratartalmú közegben, fizikai érés (és a teán megtelepedő jótékony gombák) által létrejött teafajta. Ezek a gombák egyébként kulcsfontosságúak a tea további érésében is, illetve a zöld puerh teák érésében is.  
   Lényegében az történik, hogy kizárólag természetes módszerekkel felgyorsítják a zöld teák természetes érését, látszólag előreugorva 20-40-60 évet az időben, persze a végeredmény azért nem ugyanaz, de  közelít...
   Íme az ok, amiért magyar "teaházakban" sokszor kétszeresen érlelt teának hívják a sötét puerh teát, aztán persze ha rákérdezünk miért is, igencsak akadozik a válasz..  
   Az, hogy földben (föld alatt... ahol a tea egyszerűen elrothadna) vagy hegyi szélben érlelnének-e bárhol a világon puerh teát, Budapestet leszámítva.! ... hát, ezt igencsak kétlem : D  Fel kéne ébredni kedves mítosz gyártók: P
.... ennyit az én szórakozásomért... most pedig pár szó összegzésként:
FIGYELEM!
Jelen esetben tehát NEM mesterségesen aromásított, és nem is természetazonos aromákat tartalmazó teáról van szó, hanem amikor a kis csomagolást kibontja IGAZI Teát talál benne, amelyhez IGAZI Rózsaszirmokat kevertek!
És végül némi közhelyes reklám szöveg: Kicsi méret hatalmas erő, vizsgaidőszakban igazi mentsvár! (Persze csak fáradtság ellen, tudáshiányon nem tud segíteni! )
-----------------------------
Általánosságban a puerh teáról:
A puerh tea Kína Yunnan nevű tartományának tradícionális préselt teája, olyan mintha a bor világában járnánk, ezer féle terroir, hegység, dűlő, ültetvény, blend (azaz cuvee, keverék), ezerféle teagyártó üzem,   tízezerféle íz. Az érlelt puerh teák! nak Kínában részvény értéke van, minél öregebb annál értéke! sebb.  
Itt, Yunnan-ban található a tea biológiai őshazája (Lincang prefektúrában), itt még megvannak az ősi tea erdők olykor 15 méterre növő fákkal, míg a világ többi teatermelő vidékén kizárólag ültetvényes formában művelik a cserjévé, bokorrá zsugorított teát. Itt a tea nő magától, nem kell termelni...
Elkészíthető kung-fu teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is. Az utóbbi esetben tegyen egy teafészket edénybe, rá fél liter, lehetőség szerint alacsony ásványianyag tartalmú, tiszta víz, 1. 5-2 perc (avagy ízlés szerinti várakozás) után lehet szűrni, majd még 2-3-szor fel lehet önteni (egyre hosszabb ázási idővel), kitart egész napra... Vagy készíthet egyetlen 1. 2-1. 5 literes felöntést is 8-10perc ázási idővel. Szabad kísérletezni, kinek kinek ízlése szerint... "Ízesíteni" fölösleges, sőt! Az aukció tárgya 50gr, 8-9db minifészek, a képeken látható igazi rózsaszirmokkal kevert sötét puerh teából!
Kóstoljon meg többféle teát és spóroljon a postaköltségen!
Termékeim között további különleges és egyszerűbb teákat, teás eszközöket, organikus kakaóbabot és olykor drágaköveket is talál!


Jelenlegi ára: 1 100 Ft
Az aukció vége: 2016-03-18 14:56 . Puerh tea és Rózsa fészekben 50gr Igazi Fekete tea - Jelenlegi ára: 1 100 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése